Recept

  • 150 g digestivekex
  • 50 g rumstempererat smör
  • 400 g naturell färskost
  • 2 dl strösocker
  • 4 st ägg
  • 0,75 dl vetemjöl
  • 1,5 dl créme fraiche
  • 1 st blodapelsin skal och saft

  • 1. Sätt ugnen på 175 grader.
     
    2. Krossa kexen i en bunke och blanda smulorna med smöret.
     
    3. Tryck ut smulblandningen i en form med löstagbar kant och ställ i kylen.
     
    4. Rör ihop färskosten och sockret till en slät smet. Tillsätt äggen, ett i taget under omrörning. Ha i skal och saft från apelsinen. Blanda i vetemjöl och créme fraiche.
     
    5. Grädda kakan i 1 timme. Stäng av ugnen och låt kakan svalna i ugnen i ytterligare 1 timme.

    Mer från bloggen


    apr 9, 2018

    gin & tonicglass

    mar 5, 2018

    chokladpavlova