Recept

  • Botten
  • 10 digestivekex
  • 1 msk strösocker
  • 2 tsk potatismjöl
  • 50 g rumsvarmt smör
  • Fyllning
  • 200 g vit choklad
  • 600 g rumsvarm philadelphiaost
  • 1 dl florsocker
  • 3 ägg
  • bär till dekoration

  • 1. Börja med att förbereda en form med löstagbar botten. Kläm fast ett bakplåtspapper mellan botten och kant. 

    2. Sätt igång ugnen på 150 grader. Mixa kexen tillsammans med socker och potatismjöl. Klicka i det mjuka smöret och mixa så allt blandas. Lägg smulorna i formen och tryck ut dem till ett jämnt lager.

    3. Skär chokladen i bitar och smält den i vattenbad eller mikron. 

    4. Vispa philadelphiaost, florsocker och ägg med en elvisp. Blanda ner den smälta chokladen och häll blandningen i formen.

    5. Grädda mitt i ugnen i ca 55 minuter. Låt kakan kallna helt.

    Garnera med färska bär.


    Mer från bloggen


    maj 4, 2020

    marängcupcakes

    sep 9, 2018

    äppelpaj mojito