Recept

  • 4 st äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 tsk maizena
  • 3 dl vispgrädde
  • 50 g smält mörk choklad till marängen
  • 50 g hackad mörk choklad till grädden
  • ev extra grädde till dekoration
  • hallon och blåbär
  • florsocker

  • 1. Sätt igång ugnen på 150 grader.

    2. Smält 50 g mörk choklad. Låt svalna medans du vispar marängen.

    3. Vispa äggvitor till ett vitt skum. Häll i sockret lite i taget under vispning tills marängen är tjock och glansig. Ha i citronsaft och maizena och blanda runt. Ha till sist i den smälta chokladen. 

    4. Spritsa eller bred ut marängen jämt på ett bakplåtspapper ca 20 x 20 cm . Grädda i 25 minuter.

    5. Låt svalna i 5 minuter. Ta fram en ny plåt med bakplåtspapper och sikta ett tunt  jämt lager med florsocker på bakplåtspappret. Vänd marängen upp och ner på florsockret. Lägg över plåten och låt svalna.

    6. Vispa grädden och blanda ner 50 g hackad mörk choklad, hallon och blåbär. 

    7. Bred grädden över marängen och rulla ihop. Om du vill så garnera med grädde och bär ovanpå. 


    Mer från bloggen


    feb 10, 2020

    tzatziki