Recept

  • Botten
  • 9 st digestivekex
  • 2 msk strösocker
  • 50 g smält smör
  • Fyllning
  • 1 3/4 dl strösocker
  • 1,5 msk vetemjöl
  • 200 g philadelphiaost
  • 3 ägg
  • 3 msk vispgrädde
  • 3 msk creme fraishe
  • 1 tsk vaniljextrakt

  • 1. Sätt ugnen på 175 grader. Mixa kexen ihop med strösockret. Blanda med det smälta smöret. Tryck ut smulblandningen i en brownieform 20x20 cm med bakplåtspapper. Grädda ca 8-10 minuter. Ta ut den och låt svalna och gör undertiden fyllningen.
     
    2. Sänk ugnen till 150 grader. Vispa ihop philadelphia med strösocker och mjöl. Vispa i ägg, grädde, cremè fraishe och vaniljextrakt.. Vispa till en jämn smet.
     
    3. Häll fyllningen i formen och grädda ca. 55 minuter. Låt svalna.
     
    4.  Skär i rutor. Strö över lite strösocker och bränn  det med en brännare. Dekorera ev med vispad grädde och färska hallon.

    Mer från bloggen


    jan 15, 2019

    heta vitlöksräkor

    feb 21, 2018

    limoncello mojito

    nov 21, 2018

    julig pavlova