Recept

  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 3 msk vatten
  • 0,5 tsk salt
  • 3/4 dl strösocker
  • blodapelsiner eller vanliga apelsiner
  • ägg att pensla med
  • råsocker att strö på pajerna
  • ev färsk rosmarin

  • 1. Mixa alla ingredienser tills det börjar bli en deg. Vira in degen i plastfolie och låt den vila i kylen i minst 30 minuter.

    2. Sätt ugnen på 200 grader.

    3 Dela degen i så många pajer du vill göra. Tänk bara på att du inte blandar olika storlekar på samma plåt.

    4. Kavla ut degen och lägg på skivade apelsiner. Vik upp kanten och pensla med ägg och strö på lite råsocker. Även lite på apelsinerna om de är sura. Strö ev över lite färsk rosmarin.

    5. Grädda i ugnen i ca 15 minuter för små pajer och 25 minuter för en stor.

     


    Mer från bloggen


    mar 4, 2018

    jorgubbsdrink

    nov 21, 2018

    julig pavlova