Recept

  • 175 g strösocker
  • 120 g smält smör
  • skal från 1 citron
  • 3 ägg
  • 150 g mjöl
  • 80 g citronsaft (saft från ca 2 citroner)
  • 1 tsk bakpulver
  • Glasyr
  • 130 g florsocker
  • 25 g citronjuice

  • 1. Sätt ugnen på 170 grader.
     
    2. Smält smöret och låt svalna.
     
    3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i vetemjöl, bakpulver, citronskal, citronsaft och det smälta smöret. Rör försiktigt ihop till en jämn smet.
     
    4. Häll smeten i en smord form. Grädda i nedre delen av ugnen i 30-35 min. Låt svalna.
     
    5. Blanda ihop glasyren och häll över kakan. Dekorera ev med lite citronskal.

    Mer från bloggen


    maj 28, 2018

    sommarpavlova

    mar 4, 2018

    jorgubbsdrink

    feb 21, 2018

    limoncello mojito