Recept

  • 175 g strösocker
  • 120 g smält smör
  • skal från 1 citron
  • 3 ägg
  • 150 g mjöl
  • 80 g citronsaft (saft från ca 2 citroner)
  • 1 tsk bakpulver
  • Glasyr
  • 130 g florsocker
  • 25 g citronjuice

  • 1. Sätt ugnen på 170 grader.
     
    2. Smält smöret och låt svalna.
     
    3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i vetemjöl, bakpulver, citronskal, citronsaft och det smälta smöret. Rör försiktigt ihop till en jämn smet.
     
    4. Häll smeten i en smord form. Grädda i nedre delen av ugnen i 30-35 min. Låt svalna.
     
    5. Blanda ihop glasyren och häll över kakan. Dekorera ev med lite citronskal.

    Mer från bloggen


    jan 30, 2018

    blåbärsfudge

    mar 5, 2018

    chokladpavlova