Recept

  • 500 g valfri färs
  • 1 liten hackad gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • skal från 1 st citron
  • 1 dl hackad persilja
  • 2 tsk kummin
  • 2 tsk oregano
  • 1 krm cayennepeppar
  • salt & peppar

  • Sätt igång ugnen på 200 grader. Blanda färs, lök, citronskal, persilja, kummin, oregano, cayennepeppar, salt och peppar i en skål.

    Ha lite olivolja på händerna och forma färsen till bollar och lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper. Det ska bli ca 20 st. Kör dem i ugnen i ca 15 minuter.

    Lägg tomater och sparris på en plåt och ringla över lite olivolja och kör i ugnen tills tomaterna börjar spricka sönder. Det tar bara några minuter.

    Servera med couscous, Fontanas otroligt krämiga och goda hummus. Och smartaste, godaste smulade fetaosten.


    Mer från bloggen


    jun 19, 2018

    jordgubbssorbet

    okt 25, 2018

    mjölkchokladfudge

    nov 10, 2018

    fransk nougat