Recept

  • 6 äggvitor
  • 300 g strösocker
  • 3 tsk Maizena
  • 1 tsk citronsaft
  • Hallon till dekoration
  • Citronmeliss och florsocker
  • 3 dl vispgrädde

  • 1. Sätt igång ugnen på 120 grader.

    2. Vispa äggvitorna till ett fluffigt skum.

    3. Ha i sockret. Lite i taget och fortsätt vispa hela tiden. När allt socker är i så fortsätt att vispa tills det är en glansig och fluffig maräng.

    4. Vispa i Maizena och citronsaft. 

    5. Ha ut marängen på ett bakplåtspapper. 

    6. Grädda den ca 1,5 timme och stäng sedan av ugnen och låt den stå kvar minst 2 timmar och torka.

    7. Dekorera med vispad grädde och hallon. Ha ev på lite citronmeliss och pudra över lite florsocker.


    Mer från bloggen


    okt 25, 2018

    mjölkchokladfudge

    jan 16, 2019

    choritzo till tapas