Recept

  • Sockrade tranbär
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 dl vatten
  • färska tranbär
  • strösocker att rulla dem i
  • Tranbär och granatäpplesirap
  • 0,5 dl tranbär
  • 0,5 dl granatäppelkärnor
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 dl äppeljuice
  • Pavlova
  • 6 st äggvitor rumstempererade
  • 450 g strösocker
  • 2 tsk maizena
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 0,5 tsk citronjuice
  • Mascaponegrädde
  • 3 dl vispgrädde
  • 250 g mascarpone
  • 0,5 tsk vaniljpulver.

  • Sockrade tranbär

    Ha vatten och socker i en kastrull och koka upp så sockret löses upp. Låt svalna. Häll i färska tranbär och blanda runt. Ta upp dem och rulla i strösocker. Låt svalna.

    Tranbär och granatäpplesirap: Koka ihop tills tranbären har spruckit. Sila och låt svalna.

    Pavlova: Sätt igång ugnen på 125 grader. Vispa ihop äggvitorna. Häll i sockret lite i taget och fortsätt vispa. När allt socker är i så fortsätt att vispa i 5 minuter.

     
    Ha i maizena, vaniljpulver, citronjuice och blanda runt.
     
    Ha ut marängen i en rund ring på ett bakplåtspapper.  Grädda i ugnen i ca 1,5 tim. Stäng av värmen men låt den stå kvar på eftervärmen någon timme till.
     
    Mascarponegrädde: Vispa ihop och ha sedan i tranbärs och granatäpplesirapen och rör lite försiktigt.
     
    Ha grädden på pavlovan och garnera med de sockrade tranbären, granatäppelkärnor och rosmarinkvistar.

     


    Mer från bloggen


    aug 12, 2021

    ost och skinkpaj

    jun 2, 2022

    körsbärsbrownies