Recept

  • 2,5 dl rött vin
  • 2,5 dl glögg (välj hur stark du vill ha)
  • 5 dl fruktsoda
  • 3 st kanelstänger
  • 1 apelsin saften
  • 1 apelsin i skivor
  • kärnor från ca 1/2 granatäpple
  • is
  • kanel och socker till glasen

  • Blanda apelsinsaft med rött vin, glögg, kanelstänger, apelsinskivor (spara en till dekoreringen) och grantäppelkärnor. Låt stå och dra ca 30 minuter. 

    Dekorera glasen genom att fukta kanterna med en apelsinskiva. Blanda socker och kanel och doppa glasen i sockerblandningen.

    Häll i fruktsoda och is i tillbringaren precis innan serveringen. 

     

    Det går jättebra att använd ett alkoholfritt vin och alkoholfri glögg.


    Mer från bloggen


    dec 2, 2018

    knäckfudge

    feb 21, 2018

    limoncello mojito

    jul 22, 2021

    hallonsorbet