Recept

  • 4 äggvitor
  • 3 dl strösocker
  • 1,5 ts maizena
  • 50 g mörk choklad
  • 2 cl starkt kaffe till marängen och 2 cl till grädden
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 msk florsocker
  • Bär till dekoration

  • 1. Vispa äggvitorna till hårt skum. Häll i strösockret, lite i taget och fortsätt vispa till det är en glansig maräng. Vispa ner maizenan. 

    2. Smält chokladen. Blanda ner 2 cl kaffe i chokladen. Häll i chokladen i marängen men blanda bara lite försiktigt.

    3. Häll ut marängen på en plåt och forma till en cirkel. Ca 20 cm. Grädda i 125 grader i 60 minuter.

    4. Vispa grädden, blanda i kaffe och florsocker. 

    5. Ha på grädden på den kalla marängen och dekorera med valfria bär.


    Mer från bloggen


    apr 3, 2018

    shrimp saganaki