Recept

  • 4 äggvitor
  • 3 dl strösocker
  • 1,5 ts maizena
  • 50 g mörk choklad
  • 2 cl starkt kaffe till marängen och 2 cl till grädden
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 msk florsocker
  • Bär till dekoration

  • 1. Vispa äggvitorna till hårt skum. Häll i strösockret, lite i taget och fortsätt vispa till det är en glansig maräng. Vispa ner maizenan. 

    2. Smält chokladen. Blanda ner 2 cl kaffe i chokladen. Häll i chokladen i marängen men blanda bara lite försiktigt.

    3. Häll ut marängen på en plåt och forma till en cirkel. Ca 20 cm. Grädda i 125 grader i 60 minuter.

    4. Vispa grädden, blanda i kaffe och florsocker. 

    5. Ha på grädden på den kalla marängen och dekorera med valfria bär.


    Mer från bloggen


    feb 10, 2020

    oreganokakor

    sep 29, 2021

    björnbärsmojito

    dec 8, 2019

    saffransrulltårta