Recept

  • 125 g makadamianötter
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1 3/4 dl ljust muscovadosocker
  • 115 g smör, rumsvarmt
  • 1 ägg
  • 5-7 droppar tabasco
  • 100 g vit choklad, hackad

  • 1. Sätt ugnen på 175 grader. 

    2. Rosta nötterna i ugnen 5-7 minuter tills de fått lite färg. Låt svalna och hacka dem sedan grovt.

    3. Ha i nötter, mjöl, bakpulver, muscovadosocker, smör, ägg, tabasco och choklad i en bunke och blanda till en deg.

    4. Rulla degen till 2 cm stora bollar och lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper. 

    5. Grädda kakorna i 12-15 minuter tills kakorna är gyllene.

     


    Mer från bloggen


    nov 3, 2021

    risbollar

    nov 13, 2021

    roséglögg (1)

    mar 29, 2018

    björnbärsfudge