Recept

  • Pajskal
  • 14 st digestivekex
  • 100 g smält smör
  • Fyllning
  • 4 äggulor
  • 1 burk sötad kondenserad mjölk
  • 1 dl limesaft
  • Maräng
  • 4 äggvitor
  • 1,5 dl strösocker

  • Pajskal

    1. Sätt igång ugnen på 175 grader.

    2. Smula kexen och blanda med det smälta smöret.

    3. Tryck ut smulblandningen i en springform och förgrädda den i 5-7 minuter.

    Fyllning

    1. Sänk värmen på ugnen till 150 grader.

    2. Dela på äggen och ställ vitorna åt sidan ett tag.

    3. Vispa äggulorna vita och pösiga. Blanda i den kondenserade mjölken och vispa en stund till.

    4. Häll i limesaften och vispa ett tag till.

    5. Häll smeten i pajskalet och ställ den gärna kallt medans du vispar marängen.

    Maräng

    1. Vispa äggvitorna pösiga och häll i sockret lite i taget och fortsätt vispa tills allt socker är i och det blivit en tjock smet.

    2. Bred marängen ovanpå fyllningen och grädda pajen 20-25 minuter.

     


    Mer från bloggen


    jan 11, 2019

    blodapelsin sangria