4-6

Recept

  • Kycklingsouvlaki
  • 1 kg kycklingfilé
  • saft från 1 citron
  • 2 msk oregano
  • 0,5 dl olivolja
  • salt och peppar
  • Oreganopotatis
  • 1 kg fast potatis
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt
  • 1 citron
  • Tzatziki
  • 5 dl grekisk yoghurt
  • 1/2 gurka
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk grekisk olivolja
  • 1/2 msk citronsaft eller vitvinsvinäger
  • salt
  • 1 varv med pepparkvarnen

  • Kycklingsouvlaki

    1. Lägg grillpinnar i blöt om du använder de som är i trä. 

    2. Skär kycklingen i bitar. 

    3. Lägg kycklingen i marinad med olivolja, citronsaft, oregano, salt och peppar. Ställ kallt minst 2 timmar.

    4. Sätt igång ugnen på 200 grader.

    5. Trä kycklingen på spett och bryn dem i olivolja i en stekpanna.

    6. Lägg spetten på en plåt och stek färdigt dem i ugnen. Detta tar ca 15-20 minuter. Lite beroende på hur stora du har skurit kycklingbitarna. Och hur mycket du brynt dem.

    Oreganopotatis

    1. Skär potatisen i bitar och lägg på en plåt. Blanda runt potatisen med olivolja och kryddor. Dela citronen och kör med halvorna i ugnen med potatisen.

    2. Rosta potatisen i ugnen 30-35 minuter. (200 grader)

     Tzatziki

    Blanda ihop alla ingredienser till tzatzikin. Använd en äkta grekisk yoghurt. Läs vad det står på burken! Min favorit är Fontanas äkta grekiska yoghurt. Så krämig och alldeles len i smaken. 

     Servera med grön paprika, kalamataoliver, tomater, gurka, rödlök och fetaost.

     


    Mer från bloggen


    feb 10, 2020

    shrimp saganaki (1)

    jun 19, 2018

    kaffepavlova