Recept

  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 msk ljus sirap
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 st Kick lakrits
  • rivet skal av en halv citron
  • ev 0,5 msk Limoncello

  • Sätt ugnen på 175 grader och klä en plåt med bakplåtspapper.

    Häll sedan alla ingredienser utom lakritsen i en bunke.

    Nyp ihop till en smidig deg.

    Tillsätt lakritsen skuren i små bitar och arbeta ihop degen.

    Rulla degen till två fingertjocka längder och lägg dem på plåten. Platta till dem lite med fingrarna.

    Grädda längderna i mitten av ugnen i ca 10 minuter.

    Låt längderna svalna en aning innan du skär dem.



    Mer från bloggen


    mar 1, 2018

    blodapelsin mojito