Recept

  • 75 g smör
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 lime skal+saft
  • 3 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 dl vispgrädde
  • Vispad créme friache
  • 2 dl créme fraiche
  • 1 msk florsocker
  • skal från 1/2 lime
  • smör och ströbröd till formen

  • 1. Sätt ugnen på 175 grader. 

    2. Smält smöret och låt svalna.

    3. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt rivet skal och limesaft. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten. Tillsätt det smälta smöret och grädden. Rör samman till en jämn smet.

    4. Häll upp smeten i en smord och bröad form. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35-40 minuter. 

    Låt svalna lite innan du stjälper upp den. 

    Vispa créme fraiche och blanda med limeskal och florsocker.


    Mer från bloggen


    jan 15, 2019

    tartarsås

    apr 9, 2018

    gin & tonicglass