4-6

Recept

  • Cajunkrydda
  • 1 msk vitlökssalt
  • 1 msk lökpulver
  • 2 tsk svartpeppar
  • 2 tsk cayennepeppar
  • 2 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 kg potatis
  • 3 majskolvar
  • 300 g choritzo (råa)
  • 300 g räkor
  • 5 msk olivolja
  • 200 g halloumi
  • Vitlökssås
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 msk majonäs
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • salt & cayennepeppar

  • 1. Börja med att blanda ihop kryddblandningen.

    2. Sätt igång ugnen på 200 grader. Dela potatisen och lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Ha på 2 msk olivolja och 1 msk cajunkrydda och lite salt och blanda runt.

    3. Dela majsen i mindre bitar och lägg dem på en egen plåt med bakplåtspapper. Ha på 1 msk olivolja, 1 msk kryddblandning och lite salt och blanda runt. 

    4. Sätt in både majsen och potatisen i ugnen. 

    5. Skär chorizon i bitar. När majsen och potatisen varit inne i 15 minuter puttar du ihop majsen lite och lägger dit chorizon på plåten.

    6. Skär halloumin i kuber och blanda med 1 msk olivolja och lite kryddblandning. När potatisen varit inne 20 minuter har du på halloumin på potatisen.

    7. Blanda räkor med 1 msk olivolja och lite cajunkrydda och ev salt beroende på vad du använder för räkor. Om de är salta från början.

    8. När potatisen varit inne i 25 minuter så lägger du räkorna ovanpå den och kör ca. 5 minuter till. 

    Nu är förhoppningsvis allt klart för att blandas ihop och toppas med lite hackad bladpersilja, lite skivad chili och citronklyftor.

    Jag har skrivit ut tider med det beror ju lite på hur stora bitar du skär ingredienserna.

    Vitlöksssås

    Blanda ihop alla ingredienserna. Smaka av med salt och cayennepeppar.


    Mer från bloggen


    dec 9, 2018

    mammas pepparkakor

    okt 17, 2018

    enklaste knäcken