Recept

  • 4 st äggvitor
  • 3 dl strösocker
  • 50 g mörk choklad
  • vispgrädde
  • jordgubbar

  • 1. Sätt ugnen på 140 grader.

    2. Blanda äggvitor och strösocker i en bunke.

    3. Ställ bunken i ett sjudande vattenbad och vispa hela tiden tills marängen når ca 62 grader.

    4. Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen med en elvisp tills den svalnat, det tar ca 10 minuter.

    5. Smält chokladen och låt den svalna.

    6. Vänd ner chokladen lite slarvigt i marängen. Fyll muffinsformar med marängen. 

    7. Grädda marängerna mitt i ugnen ca 40-50 minuter.


    Mer från bloggen


    okt 25, 2018

    mjölkchokladfudge

    jan 14, 2019

    skaldjurspasta

    maj 17, 2018

    limoncelloglassar