Recept

  • 4 st äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 tsk maizena
  • 5 dl vispgrädde
  • 2 dl björnbär
  • 2 dl blåbär

  • 1. Sätt ugnen på 150 grader.

    2. Vispa äggvitor till ett vitt skum. Häll i sockret lite i taget under vispning tills marängen är tjock och glansig. Ha i maizena och citronsaft och blanda runt.

    3. Spritsa ut marängen jämt på ett bakplåtspapper. ca 20x20 cm. Grädda i ca 25 minuter.

    4. Låt svalna i 5 minuter. Ta fram en ny plåt med ett bakplåtspapper på. Sikta ett tunt jämt lager med florsocker på bakplåtspappret. Vänd marängen upp och ner på florsockret. Lägg över plåten och låt svalna.

    5. Vispa grädden. Ta ev undan lite att ha ovanpå marängrullen. Blanda i björnbär och blåbär. Bred ut grädden på marängen och rulla ihop. Dekorera och servera.


    Mer från bloggen


    jan 11, 2019

    blodapelsin sangria

    nov 13, 2018

    julsangria