Recept

  • 4 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 tsk maizena
  • 1 burk karamelliserad mjölk eller dulce de leche
  • 3 dl vispgrädde
  • bär att dekorera med

  • 1. Sätt ugnen på 150 grader.

    2. Vispa äggvitorna till ett vitt skum. Häll i lite socker i taget under vispning tills marängen är tjock och glasig. Häll i maizena och citronsaft och blanda runt.

    3. Spritsa ut marängen jämt på ett bakplåtspapper. Ca 20x20 cm. Grädda ca 25 minuter.

    4. Låt svalna i 5 minuter. Ta fram en ny plåt med ett bakplåtspapper. Sikta ett tunt jämt lager med florsocker på bakplåtspappret. Vänd marängen upp och ner på florsockret. Lägg över plåten och låt svalna.

    5. Vispa grädden. Ta ev undan lite till dekoration. Bred först den karamelliserade mjölken på marängen och sedan grädden. Rulla ihop den och dekorera.


    Mer från bloggen


    jan 30, 2018

    blåbärsfudge

    okt 25, 2021

    cheddarsås

    feb 10, 2020

    shrimp saganaki (1)