Recept

  • 3 äggvitor, rumsvarma
  • 3 dl strösocker
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 1 msk maizena
  • skal från 1/2 citron
  • Flädergrädde
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 2 msk koncentrerad flädersaft
  • Färska jordgubbar till garnering

  • 1. Sätt ugnen på 150 grader.
     
    2. Vispa äggvitorna till ett vitt fast skum.
     
    3. Tillsätt socker och citronsaft och vispa tills blandningen har blivit glansig.
     
    4. Rör ner maizena och citronskal.
     
    5. Spritsa ut marängbottnar på en plåt med bakplåtspapper.
     
    6. Grädda i 15 minuter, sänk värmen till 100 grader och grädda i ytterligare ca 30 minuter. Låt svalna på galler.
     
    Flädergrädde
     
    Vispa grädden och blanda i flädersaften.
     
    Spritsa grädden på marängbottnarna och dekorera med färska jordgubbar.

    Mer från bloggen


    nov 10, 2018

    kanderade äpplen

    maj 28, 2018

    sommarpavlova