Recept

  • Rabarber & jordgubbssirap räcker till ca 6 glas
  • 200 g rabarber
  • 200 g färska jordgubbar
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • Rabarber & jordgubbsdrink 2 glas
  • 1 dl färsk mynta
  • saft från 1 citron
  • 8 cl ljus rom
  • isbitar
  • kolsyrat vatten
  • 1,5 dl rabarber & jordgubbssirap

  • Rabarber & jordgubbssirap

    1. Skär rabarber och jordgubbar i bitar och lägg dem i en kastrull tillsammans med socker och vatten. Låt småkoka på medelvärme i ca 30 minuter. 

    2. Sila vätskan och låt svalna.

    Drinken

    1. Pressa saften ur citronen och häll det i en shaker. Ha i myntan och mosa den lite med tex en träsked. Ha sedan i rom och sirap. Skaka.

    2. Ha i is i 2 glas. Fördela rabarber och jordgubbsblandningen i glasen och fyll upp med kolsyrat vatten. Dekorera med citron och mynta.

     

    Gör en kant med socker om du vill. Fukta kanten med lite citron och doppa sen glaset i strösocker.

    Sirapen som blir över håller flera veckor i kylskåp.

    Det går jättebra att göra den här drinken utan alkohol! Uteslut bara rom och ha i lite extra kolsyrat vatten.


    Mer från bloggen


    maj 28, 2018

    sommarpavlova

    dec 3, 2019

    glüwien

    jan 16, 2019

    choritzo till tapas

    jun 24, 2019

    blåbärsmojito