Recept

  • 3 ägg
  • 1,5 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 3 dl vispgrädde
  • 1/2 liter färska hallon

  • 1. Sätt ugnen på 250 grader. Täck en långpanna med bakplåtspapper.
     
    2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner det i äggsmeten.
     
    3. Bred ut smeten jämnt över bakplåtspappret. Grädda i mitten av ugnen i cirka 5 minuter.
     
    4. Ta ut kakan, strö lite socker på den och stjälp upp den på ett nytt bakplåtspapper med hjälp av ytterligare en plåt. Dra av bakplåtspappret som kakan gräddades på. Låt kallna under långpannan.
     
    5. Vispa grädden och blanda med hallon. Bred ut den över rulltårtan och rulla ihop. Garnera med grädde runt om och hallon ovanpå.

    Mer från bloggen


    aug 30, 2018

    jordnötsfudge

    jun 9, 2018

    fläderchampagne

    apr 3, 2018

    shrimp saganaki