Recept

  • 3 ägg
  • 1,5 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 3 dl vispgrädde
  • 1/2 liter färska hallon

  • 1. Sätt ugnen på 250 grader. Täck en långpanna med bakplåtspapper.
     
    2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner det i äggsmeten.
     
    3. Bred ut smeten jämnt över bakplåtspappret. Grädda i mitten av ugnen i cirka 5 minuter.
     
    4. Ta ut kakan, strö lite socker på den och stjälp upp den på ett nytt bakplåtspapper med hjälp av ytterligare en plåt. Dra av bakplåtspappret som kakan gräddades på. Låt kallna under långpannan.
     
    5. Vispa grädden och blanda med hallon. Bred ut den över rulltårtan och rulla ihop. Garnera med grädde runt om och hallon ovanpå.

    Mer från bloggen


    jun 24, 2019

    blåbärsmojito

    maj 2, 2021

    aperolsorbet

    jan 16, 2019

    sparris och räkor