Recept

  • 75 g smör
  • 3 dl mjölk
  • 3/4 dl strösocker
  • 1 krm salt
  • 3 tsk kardemumma (stött)
  • 25 g järst för söta degar
  • 9 dl vetemjöl
  • 1,5 bakpulver
  • 1 ägg att pensla bullarna med
  • Fyllning
  • 2 dl sötmandel
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 dl mjölk
  • 5 dl vispgrädde
  • florsocker
  • Ev färska jordgubbar

  • Bullarna

    1. Smält smöret. Häll i mjölken och låt det bli fingervarmt.

    2. Tillsätt socker, salt och kardemumma. Blanda i jästen och rör tills den helt har löst sig.

    3. Tillsätt ägget och det mesta av mjölet som du blandar med bakpulver. 

    4. Arbeta ihop till en smidig deg och låt jäsa under en handduk i 40 minuter.

    5. Ta upp degen och dela den i 20 bitar. Rulla dem runda och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa igen 30 minuter under en handduk.

    6. Pensla med ägget och grädda i 225 grader varm ugn i ca 8 minuter. Låt svalna under en handduk.

    Fyllning (räcker till ca 10 semlor)

    Mixa mandel med socker och späd med mjölken.

    Vispa grädden.

    Skär av ett lock på bullarna och ha på lite mandelmassa. Toppa med grädde och sätt tillbaka locket. Avsluta med att sikta florsocker över. Dekorera ev med lite färska jordgubbar.

     

     

     

     

     

     

     


    Mer från bloggen


    dec 2, 2018

    knäckfudge

    aug 19, 2018

    äppelcheesecake