Chokladglass
Ingredienser
- 200 g mörk choklad 70% (att smälta)
- 1 burk sötad kondenserad mjölk (397 g)
- 5 dl vispgrädde
- 100 g mörk choklad 70% (grovhackad)
Instruktioner
- Grovhacka 200 g mörk choklad och lägg den i en värmetålig skål. Ställ skålen över en kastrull med sjudande vatten och rör om till chokladen smält.
- Ta bort skålen från värmen och rör ner sötad kondenserad mjölk. Rör till en jämn smet. Låt den sedan svalna helt.
- Vispa grädden och häll sedan ner chokladsmeten och vispa till en jämn smet.
- Grovhacka 100 g mörk choklad och blanda ner i glassmeten. Spara lite som du strör ovanpå.
- Häll upp smeten i en form som rymmer cirka 1,5 liter.
- Plasta formen och låt stå i kylen i minst 6 timmar.