Clementinpannacotta med camparispegel
Här kan du välja att använda apelsinjuice istället för Campari. En festlig dessert som passar jättebra till nyår.
Serveringar: 4
Ingredienser
- 3 st clementiner (1 dl saft + 2 tsk skal)
- 4 dl vispgrädde
- 1 dl strösocker
- 0.5 tsk vaniljpulver
- 3 st gelatinblad
- Camparispegel
- 2 dl apelsinjuice (typ Brämhults)
- 0.5 dl Campari
- 3 st gelatinblad
- 1 msk strösocker
Instruktioner
- Riv det yttersta skalet på clementinerna och pressa saften.
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
- Värm grädde, socker och vaniljpulver i en kastrull och koka upp. Rör ner clementinsaft och skal. Ta kastrullen från värmen.
- Krama vattnet ur gelatinbladen och lägg dem i den varma clementinblandingen och rör tills de smält.
- Fördela smeten i portionsglas och ställ i kylen i 2 timmar.
- Camparispegel: Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Sila bort fruktköttet ur juicen.
- Värm Campari, socker och apelsinjuice. Ta kastrullen från värmen. Krama ur gelatinbladen och lägg dem i apelsin och Campariblandningen. Rör tills de smält.
- Häll Campariblandingen ovanpå pannacottan och ställ kallt och stelna ca 2 timmar.
- Om du vill utesluta Campari så använd 2,5 dl apelsinjuice istället.