Clementinpannacotta med camparispegel

Här kan du välja att använda apelsinjuice istället för Campari. En festlig dessert som passar jättebra till nyår.
Serveringar: 4

Ingredienser

  • 3 st clementiner (1 dl saft + 2 tsk skal)
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 3 st gelatinblad
  • Camparispegel
  • 2 dl apelsinjuice (typ Brämhults)
  • 0.5 dl Campari
  • 3 st gelatinblad
  • 1 msk strösocker

Instruktioner

  1. Riv det yttersta skalet på clementinerna och pressa saften.
  2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
  3. Värm grädde, socker och vaniljpulver i en kastrull och koka upp. Rör ner clementinsaft och skal. Ta kastrullen från värmen.
  4. Krama vattnet ur gelatinbladen och lägg dem i den varma clementinblandingen och rör tills de smält.
  5. Fördela smeten i portionsglas och ställ i kylen i 2 timmar.
  6. Camparispegel: Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Sila bort fruktköttet ur juicen.
  7. Värm Campari, socker och apelsinjuice. Ta kastrullen från värmen. Krama ur gelatinbladen och lägg dem i apelsin och Campariblandningen. Rör tills de smält.
  8. Häll Campariblandingen ovanpå pannacottan och ställ kallt och stelna ca 2 timmar.
  9. Om du vill utesluta Campari så använd 2,5 dl apelsinjuice istället.
Tillbaka