Enkelt julbröd med nötter och torkad frukt

Ett bröd som passar utmärkt till julfrukosten eller på julens ostbricka. Serveras gärna ihop med en god mögelost.

Ingredienser

  • 5 dl blandade nötter
  • 5 dl blandade torkade frukter
  • 1.5 tsk salt
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 dl rågmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl mörk sirap
  • 5 dl filmjölk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Hacka nötter och frukt grovt.
  3. Blanda nötter, frukt, salt, bikarbonat och mjöl i en skål. Ha i sirap och filmjölk och blanda runt till en smet.
  4. Häll smeten i en brödform, 1,5 liter, som är klädd med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 2 timmar.
  5. Använd gärna en termometer och ta ut bördet när det är 98 grader inuti.
Tillbaka