Franskt kryddbröd

Detta är ett smakrikt och lite sötare bröd som passar otroligt bra till jul.

Ingredienser

  • 1 dl honung
  • 0.5 dl rårörsocker
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 1 msk brödkryddor
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 dl torkade aprikoser
  • 1 dl torkade fikon
  • 1 dl pistagenötter
  • 1 dl valnötter
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 tsk bikarbonat
  • smör + finhackade pistagenötter till formen

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Koka upp honung, rårörsocker, vispgrädde och alla kryddor i en kastrull. Häll över i en skål och låt svalna.
  3. Hacka aprikoser och fikon grovt och blanda med pistagenötter, valnötter, vetemjöl, flingsalt och bikarbonat.
  4. Blanda de torra ingredienserna med vätskan.
  5. Smörj en brödform, 1,5 liter, med smör och ha i de finhackade pistagenötterna.
  6. Fyll formen med smeten och grädda i mitten av ugnen cirka 40-50 minuter. Prova med en sticka så den är klar, den ska inte vara kladdig.
Tillbaka