Franskt kryddbröd
Detta är ett smakrikt och lite sötare bröd som passar otroligt bra till jul.
Ingredienser
- 1 dl honung
- 0.5 dl rårörsocker
- 1.5 dl vispgrädde
- 1 msk brödkryddor
- 1 tsk malen ingefära
- 1 tsk malen kanel
- 1 dl torkade aprikoser
- 1 dl torkade fikon
- 1 dl pistagenötter
- 1 dl valnötter
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk flingsalt
- 2 tsk bikarbonat
- smör + finhackade pistagenötter till formen
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Koka upp honung, rårörsocker, vispgrädde och alla kryddor i en kastrull. Häll över i en skål och låt svalna.
- Hacka aprikoser och fikon grovt och blanda med pistagenötter, valnötter, vetemjöl, flingsalt och bikarbonat.
- Blanda de torra ingredienserna med vätskan.
- Smörj en brödform, 1,5 liter, med smör och ha i de finhackade pistagenötterna.
- Fyll formen med smeten och grädda i mitten av ugnen cirka 40-50 minuter. Prova med en sticka så den är klar, den ska inte vara kladdig.