Friterade oliver

Ett gott och lyxigt snacks som också kan bli en del av tapasmiddagen.

Ingredienser

  • 30 st oliver
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk paprikapulver
  • 0.5 tsk torkad oregano
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 1 st ägg (uppvispat)
  • 2 dl pankoströbröd
  • valfri olja att fritera i
  • flingsalt
  • majonnäs

Instruktioner

  1. Häll av oliverna. Blanda mjöl med paprikapulver, oregano och cayennepeppar.
  2. Vänd oliverna i mjölblandningen, sedan i det uppvispade ägget och till sist i pankoströbrödet.
  3. Värm oljan till 180 grader.
  4. Fritera 6-8 oliver i omgångar tills de är gyllene.
  5. Strö över salt och servera direkt, gärna med lite majonnäs.
Tillbaka