Fudge med brynt smör och flingsalt

De här passar jättebra på julens gottebord eller när som helst du vill äta något riktigt gott.

Ingredienser

  • 3 dl vispgrädde
  • 2.5 dl strösocker
  • 1 dl glukossirap eller ljus sirap
  • 100 g vit choklad
  • 50 g smör
  • 2 tsk flingsalt (+ till garnering)

Instruktioner

  1. Smält smöret och låt det stå och puttra på spisen tills det blir brunt och luktar nötigt.

  2. Koka ihop grädde, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull och låt koka på medelvärme tills temperaturen uppnår 120 grader. Rör om då och då.

  3. Hacka chokladen och blanda i den i kolan. Ha i det brynta smöret och flingsalt. Vispa en elvisp tills smeten svalnat något och blivit fluffig. 

  4. Ha upp i en form klädd med bakplåtspapper. Strö över lite flingsalt. 

    Förvaras i kyl.

Tillbaka