Glöggsangria

Det här är ett gammalt recept som jag gjorde för många år sedan. Men det får flytta in här också.

Ingredienser

  • 2.5 dl rött vin
  • 2.5 dl glögg
  • 5 dl fruktsoda
  • 3 st kanelstänger
  • 1 st apelsin (saften)
  • 0.5 st granatäpple (kärnorna)
  • 2 st apelsin (i skivor, spara 1 skiva till kanten på glasen)
  • kanel &socker
  • is

Instruktioner

  1. Blanda apelsinsaft med vin, glögg, kanelstänger, apelsinskivor (spara ett par till dekoration) och grantäppelkärnor. Låt stå och dra ca 30 minuter.
  2. Dekorera glasen genom att fukta kanterna med en apelsinskiva. Blanda socker och kanel och doppa glasen i sockerblandningen.
  3. Häll i fruktsoda och is i tillbringaren precis innan serveringen. 

    Det går jättebra att använd ett alkoholfritt vin och alkoholfri glögg.

Tillbaka