Julig pavlova
En julig pavlova som är rolig att baka och blir jättegod.
Ingredienser
- 6 st äggvitor
- 450 g strösocker
- 2 tsk majsstärkelse
- 0.5 tsk vaniljpulver
- 0.5 tsk saft från citron
- 5 dl vispgrädde
- 200 g färskost
- 0.5 dl florsocker
- 1 dl saft från granatäpple
- bär till dekoration
Instruktioner
- Sätt igång ugnen på 125 grader.
- Vispa ihop äggvitorna. Häll i sockret lite i taget och fortsätt vispa. När allt socker är i så fortsätt att vispa i 5 minuter.
- Ha i majsstärkelse, vaniljpulver, citronjuice och blanda runt.
- Ha ut marängen i tre rundlar på ett bakplåtspapper. Jag gjorde dem 15 cm, 17 cm och 21 cm. Grädda i ugnen i ca 1 tim. Om du gör en stor. Stäng av värmen men låt den stå kvar på eftervärmen någon timme till.
- Vispa grädden så den nästa är tjock. Vispa i färskost, florsocker och saft från granatäpple. Jag använde en sil och en sked för att få bara saften.
- Lägg ihop bottnarna med grädde emellan och ovanpå. Garnera efter egen fantasi.