Julig pavlova

En julig pavlova som är rolig att baka och blir jättegod.

Ingredienser

  • 6 st äggvitor
  • 450 g strösocker
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 0.5 tsk saft från citron
  • 5 dl vispgrädde
  • 200 g färskost
  • 0.5 dl florsocker
  • 1 dl saft från granatäpple
  • bär till dekoration

Instruktioner

  1. Sätt igång ugnen på 125 grader.
  2. Vispa ihop äggvitorna. Häll i sockret lite i taget och fortsätt vispa. När allt socker är i så fortsätt att vispa i 5 minuter.
  3. Ha i majsstärkelse, vaniljpulver, citronjuice och blanda runt.
  4. Ha ut marängen i tre rundlar på ett bakplåtspapper. Jag gjorde dem 15 cm, 17 cm och 21 cm. Grädda i ugnen i ca 1 tim. Om du gör en stor. Stäng av värmen men låt den stå kvar på eftervärmen någon timme till.
  5. Vispa grädden så den nästa är tjock. Vispa i färskost, florsocker och saft från granatäpple. Jag använde en sil och en sked för att få bara saften.
  6. Lägg ihop bottnarna med grädde emellan och ovanpå. Garnera efter egen fantasi.
Tillbaka