Kladdkaka med kolatäcke

Detta är en kladdkaka med det där lilla extra.

Ingredienser

  • Kladdakaka
  • 150 g smör (smält)
  • 2.5 dl strösocker
  • 1 dl kako
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 st ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 nypa salt
  • Kola
  • 2.5 dl vispgrädde
  • 1.3 dl ljus sirap
  • 1.5 dl strösocker
  • 50 g smör
  • flingsalt (att strö över)

Instruktioner

Kladdkaka

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop alla ingredienserna.
  2. Häll i en smord form med löstagbar kant. Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 minuter. Låt svalna.

Kola

  1. Koka ihop alla ingredienser på medelvärme tills kolan nått temperatur 126 grader.
  2. Häll kolan direkt på kladdkakan. Strö över lite flingsalt och låt den sedan stelna helt.
Tillbaka