Kladdkaka med polkagrismousse
En julig variant på kladdkaka med ett härligt täcke av rosa polkagrismousse.
Ingredienser
- 200 g smör
- 5 dl strösocker
- 2 msk vaniljsocker
- 2.3 dl vetemjöl
- 1.5 dl kakao
- smör och ströbröd till formen
- 100 g polkagrisar
- 150 g vit choklad
- 3 dl vispgrädde
- polkagrisar till dekoration
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret och rör ner strösocker, vaniljsocker, mjöl, kakao, och ägg.
- Häll smeten i en smord och bröad springform cirka 22 cm i diameter. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i cirka 30 minuter. Den ska var kladdig. Låt den svalna och ställ den i kylen över natten.
- Polagrismousse: Mixa eller mortla polkagrisarna till ett fint pulver. Grovhacka chokladen. Blanda grädde, choklad och polkagrisar i en kastrull och ställ den på medelvärme. Låt smälta samman utan att grädden kokar. Häll upp i en skål och låt stå i kylen över natten.
- Vispa polkagrismoussen fluffig och bred den över kladdkakan. Dekorera med lite polkagrisar.