Knäckäpplen

Det finns väl inget som så juligt som det här.

Ingredienser

  • äpplen (typ Ingrid Marie eller Aroma)
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 1 msk glukossirap
  • riven kokos, hackade pistagenötter eller mandlar till dekoration

Instruktioner

  1. Skölj och torka äpplena noga.
  2. Olja in ett bakplåtspapper som de färdiga äpplena kan ställas på.
  3. Häll det du vill dekorera äpplena med i djupa tallrikar.
  4. Blanda glukossirap, socker och vatten i en vid kastrull. Koka upp och låt sjuda tills det har blivit till en ljus brun karamell, ca 10 min.
  5. Ta kastrullen från värmen.
  6. Stick en grillpinne/äppelgren i varje äpple och doppa i kokos/nötter.
  7. Ställ de färdiga äpplena på det inoljade bakplåtspapper.
  8. Låt svalna!
Tillbaka