Lakritsfudge

Ett måste på julens gottebord för alla lakritsälskare.

Ingredienser

  • 1.5 dl turkisk peppar
  • 3 dl vispgrädde
  • 4 dl strösocker
  • 1 dl glukossirap
  • 0.5 tsk chilipulver
  • 200 g vit choklad
  • 50 g smör

Instruktioner

  1. Mortla turkisk peppar.
  2. Blanda vispgrädde, strösocker, glukossirap, chilipulver och turkisk peppar i en tjockbottnad kastrull.
  3. Rör tills det börjar koka och låt det sedan kok på medelvärme till 115 grader.
  4. Hacka chokladen  och rör ner den tillsammans med smöret.
  5. Häll över smeten i en rostfri skål och vispa med elvisp till smeten blivit tjock.
  6. Tryck ut smeten i en form cirka 20x20 cm klädd med bakplåtspapper.

Låt svalna och ställ in i kylen. 

 

Får du inte tag på glukossirap kan du använda vanilg ljus sirap.

Tillbaka