Limoncellokladdkaka
Detta är en söt kladdkaka med mycket citronsmak.
Ingredienser
- 200 g smör
- 250 g vit choklad (hackad)
- 3 st ägg
- 2.5 dl strösocker
- 3 msk Limoncello
- 1 st citron (skalet)
- 2 dl vetemjöl
- smör och kokos till formen
Instruktioner
- Sätt igång ugnen på 175 grader.
- Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en springform som är cirka 24 cm i diameter. Smörj med smör och strössla över lite kokos.
- Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och tillsätt den hackade chokladen. Rör tills den smält.
- Vispa ägg och socker pösigt. Rör i chokladblandningen, Limoncello, citronskal och mjöl. Blanda till en jämn smet och häll den i formen.
- Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
- Förvara kladdkakan i kylen.
- Servera gärna kladdkakan med vispgrädde.