Limoncellokladdkaka

Detta är en söt kladdkaka med mycket citronsmak.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 250 g vit choklad (hackad)
  • 3 st ägg
  • 2.5 dl strösocker
  • 3 msk Limoncello
  • 1 st citron (skalet)
  • 2 dl vetemjöl
  • smör och kokos till formen

Instruktioner

  1. Sätt igång ugnen på 175 grader.
  2. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en springform som är cirka 24 cm i diameter. Smörj med smör och strössla över lite kokos.
  3. Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och tillsätt den hackade chokladen. Rör tills den smält.
  4. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i chokladblandningen, Limoncello, citronskal och mjöl. Blanda till en jämn smet och häll den i formen.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
  6. Förvara kladdkakan i kylen.
  7. Servera gärna kladdkakan med vispgrädde.
Tillbaka