Marängrulle med clementincurd

Passa på och gör den här när det är citrussäsong. Så god med den syrliga clementincurden och den söta marängen,

Ingredienser

  • clementiner (saft och skal)
  • 1 st citron (saft och skal)
  • 1.5 dl strösocker
  • 50 g smör
  • 1 msk maizena
  • 2 st ägg
  • 2 st äggulor
  • Maräng
  • 4 st äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 tsk maizena
  • 3 dl vispgrädde

Instruktioner

  1. Tvätta citronen och clementinerna och torka av dem. Riv skalet.
  2. Koka upp clementinsat med skal från clementinerna och citronen, strösocker och smör.
  3. Sila vätskan och häll tillbaka i kastrullen
  4. Blanda ut maizena med saften från citronen och rör ner detta i vätskan.
  5. Vispa samman ägg och äggulor, rör ner dem i vätskan, ställ tillbaka på spisen och sjud tills curden tjocknar.

Maräng

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Vispa äggvitorna till ett vitt skum. Häll i sockret lite i taget under vispning tills marängen är tjock och glansig. Ha i maizena och citronsaft och blanda runt försiktigt.
  3. Spritsa eller bred ut marängen jämt på en plåt klädd med bakplåtspapper, cirka 25x35 cm.
  4. Grädda i cirka 25 minuter.
  5. Lår svalna i 5 minuter.
  6. Ta fram en ny plåt med bakplåtspapper och sikta ett tunt lager med florsocker på pappret. Vänd marängen upp och ner på florsockret. Lägg över plåten och låt svalna.
  7. Vispa grädden.
  8. Ha på grädde och clementincurd på marängen och rulla ihop till en rull. Spara eventuellt lite grädde för att ha till garnering ovanpå.
Tillbaka