Marängrulle med passionsfrukt
Det syrliga möter det söta i en magisk marängrulle.
Ingredienser
- 4 s äggvitor
- 2 dl strösocker
- 1 tsk saft från citron
- 1 tsk majsstärkelse
- 3 dl vispgrädde
- 50 g vit choklad (riven)
- 2 st passionsfrukt
- 50 g pistagenötter (hackade)
- riven vit choklad till dekoration
- florsocker till plåten
Instruktioner
- Sätt ugnen 150 grader.
- Vispa äggvitor till ett vitt skum. Häll i sockret lite i taget under vispning tills marängen är tjock och glansig. Ha i maizena och citronsaft och blanda runt.
- Spritsa ut marängen jämt på ett bakplåtspapper ca 20 x 20 cm. Grädda ca 25 minuter.
- Låt svalna i 5 minuter. Ta fram en ny plåt med bakplåtspapper och sikta ett tunt jämt lager med florsocker på bakplåtspapper. Vänd marängen upp och ner på florsockret. Lägg över plåten och låt svalna.
- Vispa grädden och blanda med passionsfrukt och vit choklad. Bred grädden över marängen och rulla ihop. Garnera med hackade pistagenötter och ev lite mer riven vit choklad.