Marängrulle med polkagris

Maräng, grädde och polkagris! En väldigt enkel kombination som blir överraskande god. Servera den som dessert eller till julfikat.

Ingredienser

  • 4 st äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk majsstärkelse
  • 1 tsk saft från citron
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 dl mortlade polkagrisar (70 g)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Vispa äggvitorna till ett vitt skum. Häll i sockret lite i taget under vispning tills marängen är tjock och glansig. Blanda i majsstärkelse och citronsaft.
  3. Spritsa eller bred ut marängen jämt på en plåt klädd med bakplåtspapper, cirka 25x35 cm.
  4. Grädda i cirka 25 minuter.
  5. Vispa grädden. Ta undan 2 dl som du sparar för att dekorera ovanpå. Blanda de krossade polkagrisarna, spar lite till garnering, i resterande grädde och bred den över marängen och rulla ihop.
  6. Spritsa grädden ovanpå, strö över polkagriskross och dekorera eventuellt med lite mynta.
Tillbaka