Marängrulle med polkagris
Maräng, grädde och polkagris! En väldigt enkel kombination som blir överraskande god. Servera den som dessert eller till julfikat.
Ingredienser
- 4 st äggvitor
- 2 dl strösocker
- 1 tsk majsstärkelse
- 1 tsk saft från citron
- 5 dl vispgrädde
- 1 dl mortlade polkagrisar (70 g)
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Vispa äggvitorna till ett vitt skum. Häll i sockret lite i taget under vispning tills marängen är tjock och glansig. Blanda i majsstärkelse och citronsaft.
- Spritsa eller bred ut marängen jämt på en plåt klädd med bakplåtspapper, cirka 25x35 cm.
- Grädda i cirka 25 minuter.
- Vispa grädden. Ta undan 2 dl som du sparar för att dekorera ovanpå. Blanda de krossade polkagrisarna, spar lite till garnering, i resterande grädde och bred den över marängen och rulla ihop.
- Spritsa grädden ovanpå, strö över polkagriskross och dekorera eventuellt med lite mynta.