Pepparkaksrulltårta
Ingredienser
- 3 st ägg
- 2 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 3 tsk pepparkakskrydda
- 1.5 tsk bakpulver
- 2 msk vatten
- 5 dl vispgrädde
- 50 g vit choklad
- 1 st granatäpple (kärnorna)
Instruktioner
Sätt ugnen på 250 grader.
Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt mjölet blandat med bakpulver och pepparkakskrydda. Ha i vattnet och blanda försiktigt. Häll smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper och grädda kakan i 5 minuter.
Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Dra bort pappret, pensla med kallt vatten om det inte släpper. Låt svalna under plåten.
Vispa grädden. Ta undan 2 dl att ha ovanpå. Blanda i choklad och granatäpplekärnor. Spara några kärnor att dekorera med.
Bred ut gräddblandningen på rulltårtan och rulla ihop den. Dekorera med grädde och granatäpplekärnor och ev några rosmarinkvistarna.