Saffransrulltårta
Ingredienser
- 4 st ägg
- 2 dl strösocker
- 0.5 g saffran
- 1 dl potatismjöl
- 2 tsk bakpulver
- 5 dl vispgrädde
- 1 st granatäpple (kärnorna)
- 50 g vit choklad
- färsk rosmarin (till dekoration)
Instruktioner
Sätt igång ugnen på 225 grader.
Vispa ägg, socker och saffran pösigt. Blanda potatismjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Bred ut smeten i en långpanna 30x40 klädd med bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen 5-7 minuter.
Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Ta bort bakplåtspappret och låt kallna.
Riv chokladen och vispa grädden. Ta undan ca 2 dl grädde som skall användas att dekorera med. Blanda i chokladen i resterande grädde och ha i granatäppelkärnor och rör runt.
Bred ut gräddblandningen på rulltårtan och rulla ihop. Dekorera med grädde ovanpå. Ev lite granatäpplekärnor och rosmarinkvistar.