Smördegsflarn med skagenröra
Severa med olika tillbehör så kan alla toppa med det de själva vill. Perfekt till glöggminglet.
Serveringar: 12
Ingredienser
- 1 förpackning kyld smördeg
- 1 st ägg (till pensling)
- Skagenröra
- 240 g räkor
- 1 dl majonnäs
- 0.5 dl créme fraiche
- 1 msk rödlök (finhackad)
- 2 msk dil (finhackad)
- salt & cayennepeppar
- färskpressad citron
- Att servera till
- rödlök (finhackad)
- dill
- gräslök
- citron
- rom/kaviar
Instruktioner
- Sätt igång ugnen på 200 grader.
- Dela smördegen i 12 delar. Pensla med ägg och nagga dem med en gaffel.
- Baka i cirka 10 minuter. Låt svalna
- Hacka räkorna grovt. Ha dem i en slål tillsammans med majonnäs, créme fraiche, rödlök och dill. Blanda och smaka av med cayennepeppar, salt och citron.
- Servera allt på en bricka/skärbräda.