Smördegsflarn med skagenröra

Severa med olika tillbehör så kan alla toppa med det de själva vill. Perfekt till glöggminglet.
Serveringar: 12

Ingredienser

  • 1 förpackning kyld smördeg
  • 1 st ägg (till pensling)
  • Skagenröra
  • 240 g räkor
  • 1 dl majonnäs
  • 0.5 dl créme fraiche
  • 1 msk rödlök (finhackad)
  • 2 msk dil (finhackad)
  • salt & cayennepeppar
  • färskpressad citron
  • Att servera till
  • rödlök (finhackad)
  • dill
  • gräslök
  • citron
  • rom/kaviar

Instruktioner

  1. Sätt igång ugnen på 200 grader.
  2. Dela smördegen i 12 delar. Pensla med ägg och nagga dem med en gaffel.
  3. Baka i cirka 10 minuter. Låt svalna
  4. Hacka räkorna grovt. Ha dem i en slål tillsammans med majonnäs, créme fraiche, rödlök och dill. Blanda och smaka av med cayennepeppar, salt och citron.
  5. Servera allt på en bricka/skärbräda.
Tillbaka