Smördegspizza

Detta är ett recept som jag gjorde när jag hade besök av Radion hemma i mitt kök.

Ingredienser

  • 2 kvistar grönkål
  • 1.5 msk olivolja
  • salt & svartpeppar
  • 1 paket smördeg (färsk)
  • 1.5 dl créme fraiche
  • salt & svartpeppar
  • 1 dl valnötter
  • 1 st granatäpple (kärnorna)
  • 75 g fetaost
  • 2 msk honung (flytande)

Instruktioner

  1. Sätt igång ugnen på 150 grader.
  2. Repa bladen från stammen på grönkålen och riv dem sen i mindre bitar. Massera grönkålen med olivolja, salt och svartpeppar.
  3. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och rosta  i cirka 10 minuter tills kålen blivit krispig.
  4. Höj ugnsvärmen till 225 grader.
  5. Lägg smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Dela den sen på mitten så det blir 2 långa bitar.
  6. Bred på créme fraiche men spara en kant runt om. Salt och peppara.
  7. Grädda i cirka 10 minuter eller tills de fått fin färg.
  8. Toppa med grönkålschips, valnötter och granatäpplekärnor. Smula över fetaost och ringla över honung.
Tillbaka