Tunnbrödsrullar med skagenröra

Ett recept som funkar året om men här i en julig variant perfekt att servera på ett glöggmingel.

Ingredienser

  • 0.5 st rödlök (finhackad)
  • 1.5 dl majonnäs
  • 1 tsk citronsaft (färskpressad)
  • 0.5 kruka dill (finhackad)
  • 280 g räkor (grovhackade och spara några till garnering)
  • salt & cayennepeppar
  • färskost eller smör
  • granatäpplekärnor
  • färsk pepparrot
  • 4 st mjuka tunnbröd

Instruktioner

  1. Blanda rödlök, majonnäs, citronsaft, dill, räkor och smaka av med salt och cayennepeppar.
  2. Fördela skagenröran i en sträng längs ena kortsidan på tunnbröden. Rulla ihop och bred lite färskost eller smör längs långsidan för att fästa brödet ordentligt.
  3. Skär i bitar och lägg upp på ett fat. Lägg på räkor, strö över granatäppelkärnor, riv över pepparrot och sätt en lite dillkvist i varje rulle.

Om du gillar pepparrot så ha gärna även i lite i skagenröran.

Tillbaka