Recept

  • 200 g smör
  • 200 g vit choklad
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1/2 krm salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/2 tsk bakpulver
  • skal från 1 citron
  • 3 ägg
  • 0,5 dl lakritspulver(krossad turkisk peppar)

  •  
    1. Sätt ugnen på 175 grader.
     
    2. Smält smöret tillsammans med 100 g vit choklad på svag värme.
     
    3. Blanda, vetemjöl, strösocker, salt, vaniljsocker, bakpulver, lakritspulver och citronskal i en bunke.
     
    4. Rör ner äggen i mjölblandningen och rör om. Blanda i smör/chokladblandningen och rör om ordentligt.
     
    5. Häll smeten i en brownieform klädd med bakplåtspapper. Strö över lite lakritspulver och hackad vit choklad.
     
    6. Grädda ca 20 minuter. Den ska vara kladdig.
     
    7. Låt svalna och servera med grädde blandat med lite vaniljsocker och limeskal.

    Mer från bloggen


    apr 14, 2020

    irish coffee rulle

    okt 31, 2019

    saffransräkor