Recept

  • 75 g smör
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 lime skal+saft
  • 3 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 dl vispgrädde
  • Vispad créme friache
  • 2 dl créme fraiche
  • 1 msk florsocker
  • skal från 1/2 lime
  • smör och ströbröd till formen

  • 1. Sätt ugnen på 175 grader. 

    2. Smält smöret och låt svalna.

    3. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt rivet skal och limesaft. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten. Tillsätt det smälta smöret och grädden. Rör samman till en jämn smet.

    4. Häll upp smeten i en smord och bröad form. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35-40 minuter. 

    Låt svalna lite innan du stjälper upp den. 

    Vispa créme fraiche och blanda med limeskal och florsocker.


    Mer från bloggen


    okt 31, 2019

    parmesanpotatis

    jan 16, 2020

    clementinmojito

    mar 26, 2018

    passionsfruktskola