Recept

  • 3 st clementiner juice och skal
  • 1 st citroner juice och skal
  • 1,5 dl strösocker
  • 50 g smör
  • 1 msk maizena
  • 2 ägg
  • 2 äggulor
  • ev några droppar orange hushållsfärg
  • Maräng
  • 5 äggvitor
  • 275 g strösocker
  • 2 msk majsmjöl
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • neutral olja att smörja bakplåtspappret
  • lite strösocker att strö över
  • 2 dl vispgrädde att ha på
  • ev. smält vit choklad att dekorera med

  • Clementincurd

    1. Tvätta citronen och clementinerna och torka dem. Koka upp clementinsaft samt rivet skal från clementinerna och citronen ihop med strösocker och smör. Sila sedan av vätskan.
    2. Blanda ut maizenan med saften från citronen och rör ner detta i vätskan.
    3. Vispa samman äggen och rör ner dem i vätskan, ställ tillbaka på spisen och sjud tills clementinkrämen tjocknar.
    4. Häll upp den i en ren skål och låt den svalna.
    Forsättning
    1. Sätt ugnen på 150 grader.
    2. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vispa i strösockret lite i taget till en maräng. Vispa till sist i majsmjölet och vitvinsvinäger.
    3. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och pensla med olja. Bred ut marängen.
    4. Grädda mitt i ugnen i ca. 15-17 minuter.
    5. Ta fram ytterligare en plåt med bakplåtspapper. Strö lite socker över marängen. Vänd upp och ner på det nya pappret. Låt plåten ligga kvar över medans marängen kallnar.
    6. Sprid ut clemtincurden på marängen och sedan grädden. Ta hjälp av bakplåtspappret och rulla ihop den.
    7. Dekorera ev med smält choklad och lite strössel. Jag färgade lite vit choklad orange.

    Mer från bloggen


    maj 26, 2019

    baileysglass

    okt 11, 2018

    lakritsfudge

    nov 17, 2022

    kahluafudge