Recept

  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 tsk pepparkakskrydda
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 2 msk vatten
  • Fyllning
  • 4 dl vispgrädde
  • 100 g skumtomtar
  • ev lite vispad grädde och skumtomtar till garnering

  • 1. Klipp skumtomtarna i mindre bitar och lägg dem i en kastrull med grädden. Värm på svag värme och smält skumtomtarna långsamt i grädden. Häll över i en bunke och ställ kallt. 

    2. Sätt ugnen på 250 grader

    3. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt mjölet blandat med bakpulver och pepparkakskrydda. Ha i vattnet och blanda försiktigt. Häll i en långpanna klädd med bakplåtspapper och grädda kakan i 5 minuter.

    4. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Dra bort pappret, pensla med kallt vatten om det inte släpper. Låt svalna under plåten.

    5. Vipsa skumtomtegrädden med en elvisp så den blir fluffig. Bred skumtomtegrädden på rulltårtan men spara lite att ha ovanpå. Rulla ihop till en rulle. Bred resten av skumtomtegrädden ovanpå och dekorera ev med lite grädde och skumtomtar.


    Mer från bloggen


    nov 10, 2018

    fransk nougat

    dec 9, 2018

    mammas pepparkakor

    feb 23, 2020

    vallmopinnar