Pepparkaksrulltårta

Denna är perfekt att baka om det ska fort och man vill bjuda på något riktigt gott. Och dessutom doftar den underbart.

Ingredienser

  • 3 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 tsk pepparkakskrydda
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 2 msk vatten
  • 5 dl vispgrädde
  • 50 g vit choklad
  • 1 st granatäpple (kärnorna)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader.

  2. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt mjölet blandat med bakpulver och pepparkakskrydda. Ha i vattnet och blanda försiktigt. Häll smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper och grädda kakan i 5 minuter.

  3. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Dra bort pappret, pensla med kallt vatten om det inte släpper. Låt svalna under plåten.

  4. Vispa grädden. Ta undan 2 dl att ha ovanpå. Blanda i choklad och granatäpplekärnor. Spara några kärnor att dekorera med. 

  5. Bred ut gräddblandningen på rulltårtan och rulla ihop den. Dekorera med grädde och granatäpplekärnor och ev några rosmarinkvistarna. 

Tillbaka